srijeda, 3. lipnja 2015.

Eh, taj novac...

Tinejdžerski dani... Svi bi mi htjeli imati više novca, ne žicati roditelje stalno i koju kunu i sami "zaraditi" te tako pomoći roditeljima. Znamo da se oni bore za nas neprestano, uzvratimo im na isti način.


#1. Džeparac.
Sigurna sam da svatko od nas dobiva dnevni ili tjedni džeparac. Ako dobivate dnevni džeparac, kada vam roditelji daju određenu svotu novca za jedan dan, umjesto da sve potrošite i drugi dan zatražite još više, razmislite. Bolje si od kuće ponesite vodu ili neki sok u bočici te sendvič i neku čokoladicu za užinu. 
Ako dobivate tjedni džeparac, kao ja, to je u principu isto. Ništa vam neće škoditi ako od kuće ponesete makar samo vodu, puno će vam pomoći. Jer ipak, voda u dućanima nekada košta i do 10 kn, što je previše ako ćete kupiti i sendvič. U tom slučaju bi vas vaša dnevna užina izašla 15-20 kn, a ne mora, može vas izaći 0 kn. Razmislite malo o tome. :)


#2. Zarada.
Apsolutno najteže pitanje 21. stoljeća glasi: ,,Kako zaraditi?!" i to najviše muči tinejdžere.
Zaraditi možete na Internetu. Zna biti teško, komplicirano, iscrpljivo. I jeste, nećemo lagati. Zato vam ja sada donosim par stranica i opis kako se snaći i kako zaraditi na njima.

Ovo je stranica na kojoj možete kupovati, prodavati i mijenjati se. Ovo je hrvatska verzija Mojih krpica kao Ebay, CN Direct itd., ali postoji i srpska stranica (mojekrpice.rs). Nešto što trebate znati, ono najvažnije, je to da trebate puno strpljenja.
Na ovakvim stranicama su najčešće žene koje prodaju odjeću svih veličina i ima puno dobrih i poštenih žena, ali normalno je da ima i onih nepoštenih koji varaju. Zato, kada vidite da vam se neki artikl sviđa, ili da vam se osoba javila za suradnju, prvo joj pregledajte profil i vidite kako su je drugi članovi ocijenili.
To vam piše kada kliknete na njezin profil, u gornjem desnom kutu ispod njezina imena.

Pri stavljanju artikla tamo, morate navesti sve točne informacije o artiklu (doduše se vam piše, imate FAQ Mojih krpica pa pregledajte malo).
Isto tako, morate se dogovoriti sa kupcem/prodavačem o slanju. To može biti Poštom, Tiskom ili pouzećem. Sve se dogovorite.


Želite li zarađivati preko YouTube stranice, to će zahtjevati puno truda. Moj savjet je da ako ćete kretati samo zbog zarade, nemojte početi uopće. To vas mora zanimati i biti zanimljivo, morate voljeti svoj posao. No da ne duljim, možete pogledati par videa od naših youtuberica koje ja pratim.

https://www.youtube.com/watch?v=iZedAVt5XTI
https://www.youtube.com/watch?v=ZIUdOz2j7bU
https://www.youtube.com/watch?v=OJrbblsvYec

Ista stvar vrijedi i za blog. Ja sam svoj blog pokrenula pri kraju travnja, čisto iz zabave. Nisam ni razmišljala o zaradi, a ni sada ne zarađujem. Ovaj posao je vrlo zanimljiv, ali ne smijete počinjati jer želite nešto zaraditi. To će doći samo od sebe. 
Što se tiče dizajna, možete ga kreirati po svojoj želji, kao i baner, gadgete, fontove, boje, postove itd. Potrebno je samo da odete u dizajn i malo pročačkate, ništa više.
Dalje, morate pisati o nečemu što će zanimati ljude. Ja, recimo, najviše volim čitati postove tipa My night/morning routine, DIY ideje, Što obući itd.
Razmislite što još ljude zanima i bacite se na posao!


#3. Čuvanje novca. 
Nadam se da su vam neke od mojih natuknica pomogle, a ako jesu, i ovo će.
Sigurno ne znate kako rasporediti novac i kako se natjerati da ga sačuvate. Uvijek kradete sami sebi novac, zar ne? E, pa trudite se da to tako ne bude!
Uzmite 5-6 staklenki i na svaku napišite čemu služi. Na primjer, ja sam uzela papirić i ravno, crnim markerom napisala što za što su novci u toj staklenki. To sam zalijepila za staklo bezbojnim selotejpom i ostavila otvoreno da mogu stalno ubacivati. Te teglice možete staviti u ormarić, zaključati i dati mami da čuva, a da pritom vi ne znate gdje je ona stavila ključ!
Svaki put kada trebate staviti novac u teglice, recite mami da vam vrati. ☺

To je to, dragi moji, mi se čujemo u sljedećem postu! ☺♥♥




4 komentara:

  1. Ja dzeparac ne dobijam. Ne volim da štedim novac, jer mi to ne ide haha. Dobijem kad tražim i normalno za sve što mi treba. Preko leta mi tata daje platu , ali to treba da se zaradi haha. Sviđaju mi se ideje.
    Ps. Možeš li staviti gadzet za čitaoce (sledbenike), volela bih da se učlanim na tvoj blog? :)

    http://savetiizasve.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa dobro, i to mi se sviđa. :)
      Hvala ti, svakako ću staviti♥♥♥☺

      Izbriši
  2. Odlican post,sigurno ce mi posluziti. :*

    Posjeti i ako zelis uclani se u moj blog.
    http://andreasbeutyworld.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši